„Közösen alkottuk meg, találtuk ki a fejlesztés menetét, hogy minden egyes perc hasznosan teljen. Ez így is valósult meg.”

Megbízó: Sager Pharma Kft.

Megbízás: Értékesítési hatékonyság fejlesztés az egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat forgalmazó vállalat két key account menedzsere számára.

Megoldásunk: A key account menedzserek személyes értékesítői hatékonyságát egy összetett programmal fejlesztettük. A folyamat elején

2 napos, egyszemélyes értékesítési tréninget

tartottunk külön-külön mindkét fő számára. Ekkor megkerestük erősségeiket és fejlesztésre szoruló pontjaikat a teljes értékesítési folyamatban, majd a készségfejlesztést videóhasználattal kísért gyakorlatokon keresztül meg is valósítottuk. A továbbiakban több ügyféllátogatás során a "KAM"-okkal tartottunk, amikor

minden ügyféltalálkozót coachingbeszélgetéssel

dolgoztunk fel. Tudatosítottuk bennük, amit jól csináltak, és azt is, amiben fejlődniük szükséges. 3 hónappal később felelevenítettük a tréning és a coaching alkalmak tanulságait, a végbement változásokat egy

mélyítő, utánkövető coaching

alkalmával, amelyen célokat is kitűztünk a menedzserekkel a jövőjükre vonatkozóan.

Eredmény: Megbízónk visszajelzéseiből tudjuk, hogy a key account menedzserek a fejlesztést megelőző időszakhoz képest még eredményesebbé váltak az értékesítésben, egyre jobb ügyfélkapcsolatokat alakítottak ki. Az utolsó coachingbeszélgetés során megfogalmazott célkitűzéseiket mindketten sikeresen megvalósították.

*

„Tipizált szituációkon keresztül sok érdekes kérdést, fogást beszéltünk át, amellyel tökéletesre fejleszthető a hatékonyság és - kiemelten - a finomság. Motivált lettem az átbeszéltek alkalmazására a gyakorlatban, az „éles” szituációkban is.”

„Komoly szakmai elhivatottságot és lelkiismeretes, igényre szabott felkészülést tapasztaltam a tréner részéről. Tetszett, hogy nem a gyakorta agyoncsépelt elméleteket próbálta eladni hasznos ismeretként, hanem egyedi, a munkám során előforduló üzleti szituációkban segítséget nyújtó gyakorlatokban és szakmai kielemzésekben gazdag 2 napot töltöttünk el.”

Következő referencia >